Novosti

Završna konferencija projekta „Program aktivnog razvoja cjeloživotne zapošljivosti“

Novosti : Završna konferencija projekta „Program aktivnog razvoja cjeloživotne zapošljivosti“

Dana 08. lipnja 2016. godine održana je u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije u Slavonskom Brodu završna konferencija projekta „Program aktivnog razvoja cjeloživotne zapošljivosti“. To je ujedno bio i završni događaj drugog županijskog projekta „Zajedno danas za sutrašnje zapošljavanje“ u kojemu se provodila edukacija nezaposlenih putem job clubova. Konferenciji je prisustvovalo više od stotinu uzvanika, predstavnika aplikanta, partnera, suradnika, ključnih dionika u zajednici, kao i polaznika koji su pohađali edukacije u navedenim projektima. Predstavljane su aktivnosti i rezultati oba projekta. Rezultati projekta „Program aktivnog razvoja cjeloživotne zapošljivosti“ koji je trajao od veljače 2015. do lipnja 2016. godine su sljedeći: „Program razvoja životnih i mekih vještina“ ukupno je završilo 37 polaznika (19 u Novoj Gradiški i 18 u Slavonskom Brodu). 41 polaznik je uspješno završio „Program poduzetničkog razvoja“ – 21 u Novoj Gradiški i 20 u Slavonskom Brodu. 10 studenata je završilo „Pilot program studentske prakse“. Još prošle godine 24 polaznice (po 12 u oba grada) su završile „Program razvoja osnovnih informatičkih i poslovnih vještina“.  Dakle, ukupno je u čitavom projektu edukativne programe završilo 112 polaznika. Snimljeno je 20 video tutorijala s odabranim poglavljima edukativnih programa koji se nalaze na web stranici projekta. O svojim iskustvima u projektu govorili su predstavnici aplikanta, partnera, suradnika i izvoditelja edukacije. Polaznicima programa iz Slavonskog Broda dodijeljena su uvjerenja o završenoj edukaciji. Sudionici projekta iskazali svoje zadovoljstvo zbog stečenih znanja i vještina te izgrađenih stavova koji će im pomoći u pronalaženju posla i samostalnom poduzetništvu.    

Program poduzetničkog razvoja u Slavonskom Brodu uspješno završilo 20 polaznika

Novosti : Program poduzetničkog razvoja u Slavonskom Brodu uspješno završilo 20 polaznika

Nakon intenzivnog dvomjesečnog pohađanja 20 polaznika uspješno je završilo Program poduzetničkog razvoja u Slavonskom Brodu. Kroz 3 područja – upravljanje tvrtkom, ljudima i sobom polaznici su stekli vrijedna i svrhovita znanja koja će im koristiti u procesu zapošljavanja ili samozapošljavanja. Kroz rad u timovima na stvarnim poslovnim izazovima, polaznici su unaprijedili svoje sposobnosti u analizi, razvoju i implementaciji efektivnih marketinških i prodajnih strategija. Naučili su kako stečena znanja iskoristi za stvaranje konkurentske prednosti organizacije klijenata. Polaznici su se uvježbali za javni nastup i prezentacije te se upoznali s nizom ključnih komunikacijskih vještina koje su nužne u uspješnom zapošljavanju ili poduzetništvu. Bitno je za istaknuti i da su polaznici unaprijedili svoje razumijevanje važnosti i značaja cjeloživotnog učenja i razvoja karijere.

Metodologija rada na Programu poduzetničkog razvoja sastojala se od predavanja uz pripremljene PowerPoint prezentacije, ciljanog vođenja rasprava, grupne diskusije polaznika, rada na studijama slučaja, ispunjavanja upitnika i radnih listova, demonstracija, vježbi i igranja uloga.

Interno ocjenjivanje zadovoljstva polaznika pokazalo je da su polaznici usvojili potrebna znanja i vještine te iskazali visok stupanj zadovoljstva odrađenim programom. Svi polaznici prošli su sve zadane teme te su primjenu stečenih znanja i vještina demonstrirali tijekom kontinuiranih vježbi odrađenih unutar zadanog programa i kroz rad s predstavnicima organizacija klijenata.

Studenti uspješno savladali Pilot program studentske prakse

Novosti : Studenti uspješno savladali Pilot program studentske prakse

10 studenata Menadžmenta Veleučilišta u Slavonskom Brodu završilo program studentske prakse

Pilot program prakse za studente menadžmenta održavao se u suradnji s Auto klubom „Marsonija“ u Slavonskom Brodu. Studenti su uz podršku mentora prošli grupne i individualne konzultacije te obradili sljedeća područja: pristup strukturi problema, vještine upravljanja projektom, komunikacija s klijentima, razvoj karijere (umrežavanje, CV, intervju), odlučivanje u poslovnom okruženju, osobno vodstvo i psihologija uspjeha. Također su odradili obavezni dio praktičnog rada u tvrtci. Studenti su uspješno usvojili nova znanja i vještine i primijenili ih u tvrtci te na taj način doprinijeli stvaranju vrijednosti u projektima i zadacima u organizaciji u kojoj su provodili studentsku praksu. Također su dobili stručnu i motivacijsku podršku tijekom mentoriranja. Rezultati provedene evaluacije iskazali su izražen stupanj zadovoljstva studenata ovakvim pristupom praksi. Kombinacijom različitih područja i primjene u praksi studenti su potaknuti na primjenu kreativnog razmišljanja i rješavanja problema te su na taj način stekli znanja koja su primjenjiva u realnom poslovnom okruženju. 

Festival Kreativnosti NG CoolTura

Novosti : Festival Kreativnosti NG CoolTura

Polaznice “Programa poduzetničkog razvoja” u Novoj Gradiški organizirale su, u suradnji s LAG-om „Zapadna Slavonija“, Festival kreativnosti – NG  cooltura.  Raznolik program festivala uključivao je radionice, predstave, predavanja i bogat kulturno-umjetnički program. Prva je to manifestacija ovog tipa u gradu Nova Gradiška na kojoj je u dvodnevnom programu svatko dobio priliku da se predstavi građanima. Sveobuhvatan program bilježi dobru posjećenost, a cilj je da ova manifestacija postane tradicionalno događanje u Novoj Gradiški. Polaznice su na taj način imale priliku u praksi primijeniti znanja, vještine i kompetencije naučene na edukaciji u ovom projektu.

Započeo Pilot program studentske prakse

Novosti : Započeo Pilot program studentske prakse

U okviru projekta Program razvoja cjeloživotne zapošljivosti, započela je i realizacija Pilot programa studentske prakse. Deset studenata završne godine managementa Veleučilišta  u Slavonskom Brodu će uz stručno vodstvo mentora iskustvo stvarnog poslovnog okruženja stjecati radeći na stvarnim problemima klijenata u poslovnom okruženju  na principima projektnog managementa. 

Rad s klijentima u Programu poduzetničkog razvoja u Slavonskom Brodu

Novosti : Rad s klijentima u Programu poduzetničkog razvoja u Slavonskom Brodu

Polaznici Programa poduzetničkog razvoja u Slavonskom Brodu danas su sa klijentom Auto škola Moto klub Brod obišli teren te dobili uvid u postojeće te planirane buduće aktivnosti i potencijale kojima klijent raspolaže. Cilj terenskog obilaska bio je  utvrditi trenutno stanje, identificirati neiskorištene ili slabo korištene potencijale te do kraja programa klijentu ponuditi prijedloge za poboljšanje ukupnog poslovanja.

Započeo Program poduzetničkog razvoja u Slavonskom Brodu

Novosti : Započeo Program poduzetničkog razvoja u Slavonskom Brodu

Nakon provedenog selekcijskog postupka, započeo je i Program poduzetničkog razvoja u Slavonskom Brodu. Kandidati će tijekom programa steći praktična poslovna znanja i vještine kako bi postali konkurentniji na tržištu rada ili samostalni poduzetnici. Polaznici će raditi sa stvarnim klijentima na rješavanju stvarnih poslovnih problema, primjenjujući alate projektnog managementa.

Svečana dodjela uvjerenja o završenoj edukaciji polaznicima programa u Novoj Gradiški

Novosti : Svečana dodjela uvjerenja o završenoj edukaciji polaznicima programa u Novoj Gradiški

U Velikoj gradskoj vijećnici u Novoj Gradiški danas su polaznice Programa poduzetničkog razvoja zaokružile edukacijski ciklus, prezentirajući svoje prijedloge poboljšanja poslovanja klijenata u programu. Nakon iznošenja projektnih ideja polaznicima oba programa, Programa razvoja životnih i mekih vještina i Programa poduzetničkog razvoja dodijeljena su i uvjerenja o završenoj edukaciji. Dobra suradnja s klijentima tijekom trajanja programa rezultirala je poboljšanjem postojećih sadržaja i proizvoda te rađanjem novih poslovnih ideja. Polaznici su unaprijedili svoja znanja i vještine, kako za samostalno poduzetništvo, tako i za uspješniji nastup na tržištu rada.

Započeo Program razvoja životnih i mekih vještina u Slavonskom Brodu

Novosti : Započeo Program razvoja životnih i mekih vještina u Slavonskom Brodu

Nakon provedene selekcije polaznici Programa razvoja životnih i mekih vještina u Slavonskom Brodu nastavljaju  s radom. Danas su prezentirali svoje govorničke i prezentacijske vještine stečene dosadašnjom edukacijom. Polaznici su imali zadatak na odabranu temu pripremiti Power Point prezentacije,  te ostatku grupe približiti zadanu temu primjenjujući tehnike i alate  naučene tijekom predavanja i praktičnih vježbi. Svi polaznici ujedno su ocjenjivali nastupe svojih kolega te davali prijedloge za njihovo poboljšanje u idućim javnim nastupima.

Natječaj za polaznike "Programa poduzetničkog razvoja" u Slavonskom Brodu

Novosti : Natječaj za polaznike "Programa poduzetničkog razvoja" u Slavonskom Brodu

Želite postati profesionalac sposoban samostalno voditi tvrtku ili biti odličan zaposlenik u drugoj organizaciji? Prijavite se na Program razvoja poduzetničkih vještina i ostvarite osobni i profesionalni uspjeh!

Dana 21.03.2016. objavljen je natječaj za polaznike "Programa poduzetničkog razvoja" koji će se održavati u Slavonskom Brodu. Kandidati trebaju biti nezaposlene osobe iz sljedećih ciljanih skupina: mladi, oba spola do 29 godina i žene do 49 godina. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u programu popunite prijavnicu u prilogu i pošaljite na e-mail jpp@bpz.hr do 01. travnja 2016. godine.

Edukacija namijenjena nezaposlenim mladima i ženama simulira poslovna iskustva iz stvarnog života i polaznicima pruža nužno znanje, vještine i stavove potrebne kako bi se samo-zaposlili ili postali odlični zaposlenici u drugim organizacijama. Program je konstruiran poput mini MBA programa i sastoji se od tri cjeline – upravljanje ljudima, upravljanje tvrtkom i upravljanje sobom.

Polaznici će naučiti primjenjiva znanja iz područja marketinga, prodaje, strategije, računovodstva, upravljanja ljudima, javnog nastupa, komunikacijskih vještina  i mnogih drugih područja putem kojih će praktičnim radom na stvarnim poslovnim slučajevima steći  iskustvo, znanja i  vještine primjenjive na stvarne poslovne situacije.

160321132346849.docx160321132346849.docx

PDF format

909 kb

Program poduzetničkog razvoja - stjecanje vrijednih znanja i iskustva

Novosti : Program poduzetničkog razvoja - stjecanje vrijednih znanja i iskustva

Izvođenje pojedinih modula u Programu poduzetničkog razvoja u Novoj Gradiški se nastavlja. Osim gosp. Frana Mikuličića, konzultanta i predavača s međunarodnom MBA diplomom, otpočela su i predavanja gospođe Carmen Majetić Pavić, profesorice psihologije i stručnjakinje s dugogodišnjim iskustvom u poslovnom savjetovanju i mentoriranju . Polaznici su se upoznali teorijski i praktički na primjerima stvarnih organizacija s pojedinim područjima upravljanja tvrtkom koje se odnose na marketing, prodaju, strategiju, računovodstvo i projektni menadžment. Osim toga, unutar modula upravljanja ljudima, polaznici su savladavali komunikacijske i prezentacijske vještine, vještine upravljanja ljudima, kao i razumijevanje motivacije i grupne dinamike kao preduvjet učinkovitog timskog rada. Kroz stečena znanja polaznici dodatno izgrađuju svoje kapacitete i postaju konkurentniji na tržištu rada ili kao budući poduzetnici. Predviđa se kako će nastava u Programu poduzetničkog razvoja u Novoj Gradiški završiti ovaj mjesec, nakon čega će se isti program izvoditi i u Slavonskom Brodu.

Prijava za Program razvoja životnih i mekih vještina u Slavonskom Brodu

Novosti : Prijava za Program razvoja životnih i mekih vještina u Slavonskom Brodu

Prijavite se na Program razvoja životnih i mekih vještina i ostvarite osobni i profesionalni uspjeh!

Znate li kako unaprijediti svoje komunikacijske vještine,  postavljati osobne i profesionalne ciljeve, upravljati sobom i svojim vremenom?

Želite napraviti izniman korak prema osobnom i profesionalnom ispunjenju?

 

Prijavite se na program razvoja mekih i životnih vještina i osigurajte svoje mjesto u timu!

Edukacija je namijenjena nezaposlenim mladima i ženama putem koje će analizirati svoje razvojne potrebe, naučiti upravljati ciljevima, vremenom i procesom kroz module: psihologija uspjeha, osobno vodstvo, komunikacijske vještine, vještine samo-predstavljanja, rad u timovima, emocionalna inteligencija u traženju posla, postavljanje ciljeva i upravljanje vremenom.

Prijavite se na Program razvoja životnih i mekih vještina i ostvarite osobni i profesionalni  uspjeh!

Ukoliko ste:

- nezaposlena mlada osoba (15-29 godina) ili nezaposlena žena (25-49 godina) sa završenom najmanje srednjom školom

 

putem prijavnice na web stranici www.bpz.hr , http://lead.bpz.hr/ koju treba poslati na e-mail adresu jpp@bpz.hr do 12. veljače 2016.. godine. Početak održavanja programa: veljača 2016. g.

 

Za više informacija:

Gordana Šimić, voditeljica projekta

Tel. 035/405-250, jpp@bpz.hr

160202122548869.docx160202122548869.docx

PDF format

916 kb

Poduzetnici gosti – klijenti Programa poduzetničkog razvoja

Novosti : Poduzetnici gosti – klijenti Programa poduzetničkog razvoja

U sklopu provođenja edukacije „Program poduzetničkog razvoja“ u Novoj Gradiški polaznici su podijeljeni u skupine i savladavaju program učeći iz stvarnih slučajeva organizacija iz okruženja. Tako su naši „klijenti“ LAG Zapadna Slavonija, Pivo Bošnjak (Bošnjak Company d.o.o.), Vinski podrum Kraljić (OPG Kraljić) i OPG Sokić predstavili svoje poslovanje i proizvode polaznicima Programa. Zadatak polaznika je analizirati poslovanje klijenata te iznijeti prijedloge za moguće poboljšanje.    

Započeo Program poduzetničkog razvoja u Novoj Gradiški

Novosti : Započeo Program poduzetničkog razvoja u Novoj Gradiški

08. prosinca 2015. godine održan je selekcijski postupak prijavljenih kandidata za Program poduzetničkog razvoja za žene, mlade i članove udruga u Novoj Gradiški. Iako je bilo prijavljeno dvostruko više, selekciji se odazvalo 25 kandidata. Kroz procjenu životopisa, testa logičkog zaključivanja i kvantitativnih vještina i ključnog elementa – motivacije – provjeravala se spremnost kandidata  za sudjelovanje u programu. Polaznici programa poduzetničkog razvoja kroz naredna dva i pol mjeseca fokusirat će se na tri ključna područja: upravljanje tvrtkom, upravljanje ljudima i upravljanje sobom. Kroz rješavanje konkretnih problema poslovnih organizacija polaznici će steći stvarno poslovno iskustvo i osigurati se sa znanjima, vještinama i stavovima potrebnim za zapošljavanje u poduzetništvu ili samozapošljavanje.

Prijavite se za Program poduzetničkog razvoja u Novoj Gradiški

Novosti : Prijavite se za Program poduzetničkog razvoja u Novoj Gradiški

Želite postati profesionalac sposoban voditi vlastiti posao? Želite biti odličan zaposlenik u drugoj organizaciji? Želite raditi na stvarnim projektima i poslovnim problemima i tako steći primjenjiva znanja, vještine i iskustva?

Ukoliko ste nezaposlena mlada osoba (15-29 godina) ili nezaposlena žena (25-49 godina) sa završenom najmanje srednjom školom, a želite postati profesionalac sposoban voditi vlastiti posao, biti odličan zaposlenik u drugoj organizaciji, raditi na stvarnim projektima i poslovnim problemima i tako steći primjenjiva znanja, vještine i iskustva, prijavite se na program razvoja poduzetničkih vještina i osigurajte svoje mjesto u timu!

Edukacija je namijenjena nezaposlenim mladima i ženama a simulira poslovna iskustva iz stvarnog života i polaznicima pruža nužno znanje, vještine i stavove potrebne kako bi se samo-zaposlili ili postali odlični zaposlenici u drugim organizacijama. Program je konstruiran poput mini MBA programa i sastoji se od tri cjeline – upravljanje ljudima, upravljanje tvrtkom i upravljanje sobom.

Polaznici će steći primjenjiva znanja iz područja marketinga, prodaje, strategije, računovodstva, upravljanja ljudima, javnog nastupa, komunikacijskih vještina  i mnogih drugih područja putem kojih će praktičnim radom na stvarnim poslovnim slučajevima steći  iskustvo, znanja i  vještine primjenjive na stvarne poslovne situacije.

Prijaviti se možete:

putem prijavnice ovdje ili na web stranici www.bpz.hr, koju je potrebno poslati na e-mail adresu jpp@bpz.hr do 07. prosinca 2015. godine. Početak održavanja programa: prosinac 2015. g.

Za više informacija:

Gordana Šimić, voditeljica projekta

Tel. 035/405-250, jpp@bpz.hr

Prijavnica poduzetnistvoPrijavnica poduzetnistvo

PDF format

909 kb

Započeo "Program razvoja životnih i mekih vještina"

Novosti : Započeo "Program razvoja životnih i mekih vještina"

"Program razvoja životnih i mekih vještina" otpočeo je s provođenjem u Novoj Gradiški 05. listopada ove godine s oko dvadesetak polaznika. Program je namijenjen nezaposlenim mladima, ženama te volonterima udruga putem kojih će oni analizirati svoje razvojne potrebe, naučiti upravljati svojim osobnim i profesionalnim ciljevima, vremenom i procesom vlastitog rasta, razumjeti sebe i druge, kao i potrebe i motive, te različite uloge i ponašanja u timovima i timskom radu. Program u trajanju od 150 sati sastoji se od teoretskog dijela i praktičnih vježbi te individualnih konzultacija putem kojeg će se polaznici osnažiti za proaktivan pristup traženju posla i stvaranju poslovnih prilika. Fotografije sa selekcije kandidata i prva dva tjedna rada pogledajte u našoj galeriji! 

Predavanje u sklopu "Tjedna cjeloživotnog učenja" u Brodsko-posavskoj županiji

Novosti : Predavanje u sklopu "Tjedna cjeloživotnog učenja" u Brodsko-posavskoj županiji

„Cjeloživotno učenje – ključne vještine i stavovi“

U sklopu 9. Tjedna cjeloživotnog učenja Brodsko-posavska županija, Upravni odjel za razvoj i EU integracije organizirala je u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije, 01. listopada 2015. godine predavanje pod nazivom „Cjeloživotno učenje – ključne vještine i stavovi“.

V.d. pročelnica Upravnog odjela za razvoj i EU integracije gđa. Danijela Vinković, ujedno i voditeljica EU projekta „Zajedno danas za sutrašnje zapošljavanje“ pozdravila je nazočne te ih informirala o mogućnošću uključivanja u besplatne edukacije za nezaposlene putem Job Club-ova, koji se planiraju održati u Slavonskom Brodu i u Velikoj Kopanici.

Gđa Gordana Šimić, voditeljica projekta „Program aktivnog razvoja cjeloživotne zapošljivosti“ ovim putem pozvala je zainteresirane da se prijave na edukaciju „Program razvoja životnih i mekih vještina“ koja će se održavati u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu.

Nakon toga, gosp. Fran Mikuličić, voditelj radionica na navedenim projektima, održao je motivacijsko predavanje s ciljem podizanja svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja, te ukazao koje ključne vještine i stavove trebamo razvijati kako bi učinkovito svakodnevno napredovali te proširili i produbili svoje odnose s drugim ljudima, kako u privatnom tako i u poslovnom životu. Predavanje je bilo vrlo dobro prihvaćeno te izazvalo velik interes prisutnih za uključivanje u dostupne edukacijske programe.

Dodjeljene potvrde i računala polaznicama

Novosti : Dodjeljene potvrde i računala polaznicama

Svečano uručenje potvrda o završenoj edukaciji i rabljenih računala polaznicama "Programa razvoja osnovnih informatičkih i poslovnih vještina"

Dana 06. listopada 2015. u prostorima u kojima se održavala nastava (AK Marsonija u Slavonskom  Brodu, POU AMC u Novoj Gradiški) održala se svečana dodjela potvrda i računala za 24 polaznice iz Slavonskog Broda i Nove Gradiške. 

Polaznicama koje su uspješno savladale edukaciju "Programa razvoja osnovnih informatičkih i poslovnih vještina" članovi projektnog tima dodijelili su potvrde o završenoj edukaciji i darovnice. Naime, naš partner udruga "Otvorena računalna radionica - Svi smo protiv" dodijelio je rabljena računala polaznicama koje su iskazale potrebu za istima. 

Čestitamo polaznicama na trudu u pohađanju radionica te se nadamo kako će im stečena znanja i vještine u korištenju računala pomoći u pronalaženju zaposlenja.

 

 

Predavanje u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja

Novosti : Predavanje u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja

Pozivamo vas na predavanje koje Brodsko-posavska županija, Upravni odjel za razvoj i EU intregracije organizira u sklopu 9. Tjedna cjeloživotnog učenja:

Cjeloživotno učenje – ključne vještine i stavovi

koje će se održati 01. listopada 2015. godine (četvrtak) od 11:00 do 14.00 sati

Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije, Petra Krešimira IV. Br. 1, Slavonski Brod

Predavanje ima za cilj podići svijest o važnosti cjeloživotnog učenja, kao i ukazati koje ključne vještine i stavove trebamo razvijati kako bi učinkovito svakodnevno napredovali te proširili i produbili svoje odnose s drugim ljudima, kako u privatnom tako i u poslovnom životu.

Predavač: Fran Mikuličić, MBA.

Prisutni će se upoznati s mogućnošću besplatne edukacije za nezaposlene kroz projekte „Zajedno danas za sutrašnje zapošljavanje“ i „Program aktivnog razvoja cjeloživotne zapošljivosti“ koje provodi Brodsko-posavska županija.

Molimo Vas da vaše prisustvovanje na predavanju prijavite do 30. rujna 2015. na e-mail: jpp@bpz.hr.

v.d. PROČELNICA

Danijela Vinković, dipl. oec.

Prijava za edukaciju "Program razvoja životnih i mekih vještina" u Novoj Gradiški

Novosti : Prijava za edukaciju "Program razvoja životnih i mekih vještina" u Novoj Gradiški

U tijeku je prijava za Program razvoja životnih i mekih vještina – edukativnu aktivnost namijenjenu nezaposlenim osobama u Novoj Gradiški.

Edukacija je namijenjena nezaposlenim mladima i ženama putem koje će analizirati svoje razvojne potrebe, naučiti upravljati ciljevima, vremenom i procesom kroz module: psihologija uspjeha, osobno vodstvo, komunikacijske vještine, vještine samopredstavljanja, rad u timovima, itd. Želite napraviti izniman korak prema osobnom i profesionalnom ispunjenju?

Prijavite se na Program razvoja životnih i mekih vještina i ostvarite osobni i profesionalni  uspjeh!

Ukoliko ste:

- nezaposlena mlada osoba (15-29 godina) ili nezaposlena žena (25-49 godina) sa završenom najmanje srednjom školom

putem prijavnice, na e-mail adresu jpp@bpz.hr ili na broj telefona 035/405-250 do 02. listopada 2015. godine. Početak održavanja programa: listopad 2015. g.

Za više informacija:

Gordana Šimić, voditeljica projekta

Tel. 035/405-250, jpp@bpz.hr

Prijavnica Prijavnica

PDF format

915 kb

I U SLAVONSKOM BRODU USPJEŠNO PRIVEDEN KRAJU "PROGRAM RAZVOJA OSNOVNIH INFORMATIČKIH I POSLOVNIH VJEŠTINA"

Novosti : I U SLAVONSKOM BRODU USPJEŠNO PRIVEDEN KRAJU "PROGRAM RAZVOJA OSNOVNIH INFORMATIČKIH I POSLOVNIH VJEŠTINA"

"Program razvoja osnovnih informatičkih i poslovnih vještina" koji se paralelno provodio i u Novoj Gradiški, uspješno je završen i u Slavonskom Brodu. U programu su nezaposlene žene, sa završenim najmanje osnovnim obrazovanjem, naučile tijekom prethodna četiri mjeseca osnove korištenja računala u Windows okruženju te se upoznale s osnovnim pojmovima uredskog poslovanja i poslovne organizacije. Stečena znanja i vještine ocijenile su korisnim za svoju buduću zapošljivost i izlazak na tržište rada.  

Završen "Program razvoja osnovnih informatičkih i poslovnih vještina"

Novosti : Završen "Program razvoja osnovnih informatičkih i poslovnih vještina"

„Program razvoja osnovnih informatičkih i poslovnih vještina“ priveden je kraju u Novoj Gradiški. Nakon 150 sati obuke iz područja informatike i poslovnih vještina ukupno 12 polaznica uspješno je završilo program. Kroz četiri mjeseca, koliko je program trajao, polaznice su naučile kako koristiti osnovne računalne programe te kako ta znanja primijeniti u poslovnom okruženju. Polaznicama čestitamo na uspješno savladanom programu i želimo im sreću u budućem pronalaženju posla.

Program razvoja osnovnih informatičkih i poslovnih vještina

Novosti : Program razvoja osnovnih informatičkih i poslovnih vještina

Nastavljaju se edukativne radionice iz osnova informatike i poslovnih znanja i vještina za nezaposlene žene na dvije lokacije - u Slavonskom Brodu i u Novoj Gradiški. Polaznice sa uspjehom svladavaju sadržaje iz osnovnog korištenja računala, te poslovne komunikacije i uredskog poslovanja.  

KRENUO PROGRAM RAZVOJA OSNOVNIH INFORMATIČKIH I PODUZETNIČKIH VJEŠTINA

Novosti : KRENUO PROGRAM RAZVOJA OSNOVNIH INFORMATIČKIH I PODUZETNIČKIH VJEŠTINA

30 polaznica s područja Slavonskog Broda i Nove Gradiške uspješno je započelo provođenje Programa razvoja osnovnih informatičkih i poduzetničkih vještina u okviru projekta “Program aktivnog razvoja cjeloživotne zapošljivosti” što ga s partnerima iz udruga Fokus, Otvorena računalna radionica i Hrvatske urbane mreže, te Veleučilišta u Slavonskom Brodu i Pučkog otvorenog učilišta Auto-moto centar Nova Gradiška provodi Upravni odjel za razvoj i EU integracije Brodsko-posavske županije. Projekt se provodi uz podršku Europske unije - Europskog socijalnog fonda. Polaznice, inače nezaposlene žene, do završetka programa razvit će osnovne informatičke i poslovne vještine, steći vještine koje odgovaraju zahtjevima modernog uredskog poslovanja,te pritom postati konkurentnije pri zapošljavanju na tržištu rada. Novostečene vještine dodatno će biti podržane i korištenjem uporabljenih računala koje će za trajnu osobnu i profesionalnu upotrebu dobiti polaznice projekta.

Održana uvodna konferencija dvaju projekata

Novosti : Održana uvodna konferencija dvaju projekata

U Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije dana 10. travnja 2015. godine održana je Uvodna konferencija dvaju projekata čiji nositelj je Brodsko-posavska županija, a provodi ih Upravni odjel za razvoj i EU integracije. Projekti „Program aktivnog razvoja cjeloživotne zapošljivosti" i„Zajedno danas za sutrašnje zapošljavanje"financirani su iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program "Razvoj ljudskih potencijala", programa dodjele bespovratnih sredstava „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II”. Projekti imaju za cilj povećati zapošljivost ciljanih skupina (nezaposlenih mladih, nezaposlenih žena, volontera udruga, te studenata) putem prilagođenih usluga i mjera te predstavljaju inovativni pristup i diseminaciju primjera dobre prakse.

Vrijednost projekta „Program aktivnog razvoja cjeloživotne zapošljivosti" je 138.483,40 EUR, sufinanciranje EU iznosi 138.899,45 EUR, dok je vrijednost projekta „Zajedno danas za sutrašnje zapošljavanje" 71.701,09 EUR od čega je sufinanciranje EU 68.116,03 EUR.

U projektima će se provoditi besplatne edukacije za nezaposlene. Detalji poziva i prijave za projektne aktivnosti i edukacije nalaze se na stranici www.bpz.hr te na stranici HZZ-a i primaju se putem prijavnice na e-mail adresu jpp@bpz.hr ili na broj telefona 035/405-250.

Programi edukacije za nezaposlene

Želite napraviti izniman korak prema osobnom i profesionalnom ispunjenju?
Želite steći znanja, vještine i razviti stavove potrebne za zapošljavanje, samozapošljavanje ili pokretanje vlastitog posla?Želite steći osnovna računalna i poduzetnička znanja, kako biste bili spremniji suočiti se sa zahtjevima modernog uredskog poslovanja?

Prijavite se na odgovarajući program i ostvarite osobni i profesionalni uspjeh!

Brodsko-posavska županija provodi projekt „Program aktivnog razvoja cjeloživotne zapošljivosti" financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program"Razvoj ljudskih potencijala",programa dodjele bespovratnih sredstava „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II”. Projekt ima za cilj povećati zapošljivost definiranih ciljanih skupina (nezaposlenih mladih, nezaposlenih žena, volontera udruga, te studenata) putem prilagođenih usluga i mjera te predstaviti inovativni pristup i diseminaciju primjera dobre prakse.